Matfyz má nové fakultní školy

Ve čtvrtek 22. listopadu proběhlo v malé aule MFF UK na Malé Straně čtvrté slavnostní setkání zástupců fakultních škol s představiteli fakulty.

Za přítomnosti proděkanů prof. Jana Trlifaje a doc. Martina Vlacha byly slavnostně podepsány dohody o spolupráci s pěti novými vybranými školami a zároveň prodlouženy o další tři roky stávající smlouvy se 17 školami, které jsou v programu zapojeny od roku 2015. Celkový počet fakultních škol MFF UK tak dosáhl čísla 29.

Projekt Fakultních škol funguje od roku 2015. Jeho cílem je navázat užší spolupráci s vybranými středními a základními školami, podporovat kvalitní výuku matematiky, fyziky a informatiky a pomáhat při práci se zájemci o tyto obory.

Školy jsou vybírány na základě řady kritérií, ve kterých se odráží např. účast a úspěchy žáků v nejrůznějších soutěžích zaměřených na matematiku, fyziku a informatiku, počty žáků, kteří jdou studovat na MFF UK, ochota škol věnovat se našim studentům v rámci pedagogických praxí a také dosavadní zkušenosti ze spolupráce se školou.

Fakultními školami se nově staly:
Gymnázium Teplice, Teplice
Malostranské gymnázium a Malostranská základní škola, Praha 1
Gymnázium J. K. Tyla, Hradec Králové
SPŠ elektrotechnická, Praha 2

Zdroj: mff.cuni.cz

Matfyz má nové fakultní školy

Back to the list of posts

Get a practical guide free of charge

REGISTER

Get in touch and ask us a question


By clicking "Submit", I give consent to the processing of my personal data by Medicomp s.r.o. in line with the EU Regulation on the protection of personal data.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

2145+

job seekers involved

1829+

employers

2584+

scientific positions

19+

years of experience

TOPlist