Hitem benefitů neomezené volno?


Podle dnešních Hospodářek je hitem mezi zaměstnanci neomezené volno. Prý to potvrzují personální agentury. V Česku je takových firem jen málo a pokud chtějí tuto „vymoženost“ nabídnout, nepotřebují žádnou zákonnou úpravu.
 

Úplně si nejsem jistá, zda to je krok správným směrem. Benefit neomezené dovolené je sice lákavý, ale je jen pro úzkou skupinu lidí. Vyžaduje prostě velkou disciplínu, odpovědnost, důvěru na obou stranách. A pokud se ještě v práci hledáte, tak to nemusí být úplně dobré rozhodnutí. Přeci jen shora daná disciplína dává jakési hranice, alespoň v začátcích pracovní kariéry. Každopádně, i taková představa reaguje na současný svět – on-line technologie, práce odkudukoliv na světě, větší podíle freelancerů, i tomuto trendu se bude muset řada firem přizpůsobit.

Ale souhlasím s tím, že pět týdnů dovolené je skvělých, naopak čtyři nejsou nic moc. To je reálnější cíl pro mnoho firem. Tj. neměl by to být benefit, ale naopak součást pracovní smlouvy. Které benefity lákají vás? Až se budete ptát svého zaměstnavatele, zkuste se poptat, nic za to nedáte.

Podle Grafton Recruitment je aktuální pořadí následující:
13./14. plat
Bonusy/prémie
Flexibilní pracovní doba
5 týdnů dovolené a více
Individuální rozvržení pracovní doby
Alespoň občas home-office
Auto i pro soukromé účely
Stravenky
Sick-days/zdravotní volno

Karolina
 

Hitem benefitů neomezené volno?

Back to the list of posts

Get a practical guide free of charge

REGISTER

Get in touch and ask us a question


By clicking "Submit", I give consent to the processing of my personal data by Medicomp s.r.o. in line with the EU Regulation on the protection of personal data.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

2145+

job seekers involved

1829+

employers

2584+

scientific positions

19+

years of experience

TOPlist