Stážuj v EmTech týmu

EmTech = Emerging Technologies. Tým nadšenců hledá nové technologie, přístupy a postupy, které lze využít k řešení problémů zákazníka. Sáhnete si na vše – od rešerše až po finální vývoj aplikace.

Vedoucím týmu u CGI je Martin Škořepa, absolvent ČVUT.  Práci svých lidí hodnotí takto: 

Fungujeme jako inkubátor, snažíme se o aplikace existujících technologií na namapování našeho byznysu. Nosným pilířem je dodávka digitálního obsahu – od mobilních, tabletových aplikací až k webovému portálu. K tomu je třeba znát kompletní portfólio designu – od rešerše až po dodávku. Není to tedy vlastní R&D, výzkum, je to aplikace a hledání nových trendů. Propojování věcí. Chceme vystoupit z komfortní zóny, hledáme jiné cestičky, nová řešení, jiný úhel pohledu. Třeba se na trhu objeví něco nového a my to hned zkoušíme. Zajímá nás také propojování systémů, zpracovávání velkého množství dat a jejich ukládání. Baví nás automatizace konkrétních řešení. A hledáme nové trendy, třeba nyní se zabýváme kognitivními funkcemi a kognitivním vyhledáváním. 

Více s Martinem v podcastu.

EmTech tým připravil pro pětičlenný tým stážistů letní projekt. Můžete být z Prahy či Ostravy, vyzkoušíte si i tak práci společně. Pracovat budete na vytváření  nástroje schopného zpracovat digitální částí informačního modelu budov ve formátu IFC a načítat z něj data relevantní pro navigaci.  Nad daty z modelu bude následně vytvořena síť navigačních bodů použitelná pro vlastní navigaci (algoritmicky, nebo pomocí umělé inteligence). Nakonec bude potřeba vyvinout grafické rozhraní, kde bude možné síť ručně upravit či doplnit a výsledek pak vizualizovat v navigační appce.

CHCI NA STÁŽ DO PRAHY

CHCI NA STÁŽ DO OSTRAVY

Příkladem takových dokončených aplikací třeba tyto  - pro Google Play či IoS.

Jako junior budete mít k dispozici další řadu možností: 

K dispozici vlastní budget na vzdělávání, 

CGI také pravidelně organizuje Bootcampy zaměřené například na Javu, WSO2 nebo Salesforce. Poslechnout si můžeš i jejich podcasty

Můžeš využívat Member Assistance Program – k dispozici je právník, coach nebo třeba psycholog. Možná je budeš někdy potřebovat a v CGI je můžeš zdarma využít.

Můžeš si v budoucnu koupit  zaměstnanecké akcie – za nás parádní varianta spoření.

Nezastavíš se – žádná práce se sto let starými technologiemi. CGI sleduje trendy a implementuje je. Můžeš se tedy hodně naučit.

 

Pokud stáž už na léto máte a uvažovali byste o spolupráci se CGI do budoucna, volné pozice najdete ZDE.

 

 

O CGI: 

Založena 1976, na českém trhu působí od r. 1993. Po celém světě na 400 pobočkách má 78 000 zaměstnanců. Takže opravdu podpora bude. Zaměstnanci mají přístup také k řadě certifikovaných vzdělávacích programů a profesních konferencí.

Byznys CGI zasahuje do mnoha odvětví. Firma pomáhá dlouhodobě modernizovat a transformovat odvětví v průmyslu, dopravě, veřejném sektoru, financích, poskytuje podporu mobilním operátorům, vytváří webové s mobilní aplikace. Například mobilní aplikace 104. Primátorky umožnila divákům letošního ročníku veslařských závodů orientaci během sledování závodu 

Video CGI

Pokud vás baví Java, rozkliněte si více o jednotlivých týmech.

 

 

 

 

 

Stážuj v EmTech týmu

Back to the list of posts

Get a practical guide free of charge

REGISTER

Get in touch and ask us a question


By clicking "Submit", I give consent to the processing of my personal data by Medicomp s.r.o. in line with the EU Regulation on the protection of personal data.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

2145+

job seekers involved

1829+

employers

2584+

scientific positions

19+

years of experience

TOPlist