e-book DPŽ 2024

Aktualizované, 20. vydání naší poradenské publikace je na světě. Včetně řady aktuálních novinek na trhu práce, statistik a odkazů.

Rozsah i rozdělení zůstává podle starých pravidel. Najdete tu čtyři základní kapitoly:

  1. Kudy kam?
  2. Hledám práci
  3. Jak se připravit na pohovor
  4. Nastupuji do zaměstnání

Letos nás podpořilo šest partnerů (uvádíme v abecedním pořadí): aeven, Crytur, Komerční banka, Lohmann & Rauscher, MEGA a Valeo. Děkujeme!

Co najdete za aktuální novinky? Například, že

Upozorňujeme na to, že firmy však obecně brzdí nábor. Podle únorových čísel agentur sledujících vývoj pracovního trhu se výrazně mění situace. Po šesti letech vysoké poptávky po nových lidech firmy naopak nábor zpomalují.  Celkový objem obsazovaných pozic klesl meziročné o 15 % a od ledna statistiky vykazují menší počet volných míst než je zájemců.  Nejvíce pozic škrtají technologické firmy, avšak trend se týká všech ekonomických oborů. U technologických firem jde o to, že investoři chtějí větší efektivitu a výsledky. Naopak poptávka roste po strojních inženýrech, konstruktérech a zdravotnících. Takže, pokud chcete měnit práci jen cvičně či kvůli lepším penězům či jiným benefitům, budete pravděpodobně hledat trochu déle. 


  E-book najdete na opět na publi.cz.

e-book DPŽ 2024

Zpět na přehled blogu

Získejte praktického průvodce zdarma

ZAREGISTRUJTE SE

Ozvěte se a ptejte se nás


Odesláním souhlasím se zpracováním mých osobních údajů společností Medicomp s.r.o. v souladu s Nařízením EU o ochraně osobních údajů.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

2145+

zapojených uchazečů

1829+

zaměstnavatelů

2584+

vědeckých pozic

19+

let zkušeností

TOPlist