Škola na míru

USA nabízí spoustu stipendií na soukromé i státní střední a vysoké školy. Je na čase začít si vybírat pro sebe tu nejvhodnější.  

Proč je to správný čas? Protože stipendia na jaro 2025 je možné získat už tento podzim. Můžete však během podzimu začít sbírat si veškeré dokumenty pro školní rok 2025 - 2026. 

Rozhodnout se lze pro školu s konkrétním zaměřením na techniku, vědu, IT, inženýring, ale třeba pro  uměleckou obast, třeba tanec či divadlo. K dispozici jsou i sportovní akademie, v našem portfóliu máme 25+ individuálních i týmových sportů. 

Středoškolský program je určen pro studenty ve věku 15 - 18 let. Tj. 9 . - 12. třída. Tzn. nejdříve pro poslední rok základky nebo kvintu víceletého gymnázia. Výjimečně, pokud máme hodně nadaného studenta, můžeme najít školu pro zájemce ve věku 13 let. Vysokoškolský program nabízíme ve dvou variantách, buď college nebo univerzitu. Studium je možné sjednat na jeden a více semestrů, tj 5 měsíců výše.

Výhodou dokončení středoškolského studia v USA je možnost přejít na studium na vysokou školu tamtéž. Zejména to přichází v úvahu u sportovců, kteří chtějí pokračovat ve své sportovní kariéře v univerzitním sportu.

Ubytování na úrovni střední školy je možné buď v pečlivě vybíraných hostitelských rodinách, které svého studenta podporují v celé šíři aktivit. Od dopravy do školy, na tréninky, závody ap. Jinou variantou je ubytování na školním kampusu ve 2 - 3 lůžkových pokojích, kdy student může využívat veškeré možnosti na kampusu. Na úrovni vysoké školy už hostitelské rodiny k dispozici nemáme, nabízíme však kampus či lze bydlet zcela mimo školní pozemky.

Střední státní i soukromé školy v USA jsou velice všeobecně zaměřené a umožňují studentům na výběr z mnoha mnoha předmětů. Většinou mají studenti na výběr sedm předmětů, přičemž většina škol vyžaduje dva povinné - angličtinu a matematiku. Zbývající předměty si student vybírá podle sebe.Na vysoké je to velmi podobné.

V rámci F-1 víza si student může vybírat. Není to snadné, protože řada škol současně nabízí sportovní program na vysoké úrovni. Pokud student nepreferuje sport, může si vybrat rozšířenou výuku IT, arts či přírodních věd. J-1 vízum je určeno pouze pro středoškolské studenty.

Na jednu zásadní věc však upozorňujeme a to je cena. Připravte si minimálně 12 000 USD. Stipendium na amerických středních školách může pokrýt až 80 % školného, avšak nikdy ne vše. Stoprocentní pokrytí nabízí až univerzity a college. 

Dnes tedy krátký úvod a jednotlivým bodům, od víza počínaje po výběr školy se budeme věnovat postupně.

Škola na míru

Zpět na přehled blogu

Získejte praktického průvodce zdarma

ZAREGISTRUJTE SE

Ozvěte se a ptejte se nás


Odesláním souhlasím se zpracováním mých osobních údajů společností Medicomp s.r.o. v souladu s Nařízením EU o ochraně osobních údajů.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

2145+

zapojených uchazečů

1829+

zaměstnavatelů

2584+

vědeckých pozic

19+

let zkušeností

TOPlist